top of page

Rekenspecialist

Rekenspecialist

Mijn specialisatie ligt op het gebied van rekenonderwijs. Mijn aanpak kenmerkt zich door een duidelijke vertaalslag naar uw dagelijkse praktijk. De begeleiding kan bestaan uit het realiseren van doel- en opbrengst gericht rekenonderwijs, afstemmen individuele onderwijsbehoeften van de leerling en coaching van de leerkracht. Tevens kan ik samen met de leerkracht in kaart brengen hoe de onderwijsleeromgeving zo rekenrijk mogelijk ingericht kan worden. 

Wanneer de rekenvaardigheden bij een leerling duidelijk achterblijven of uw leerling door rekenproblemen gefrustreerd of faalangstig raakt, kan ik een handelingsgericht didactisch rekenonderzoek afnemen. 

 

Met Sprongen Vooruit

Sinds 2016 ben ik gecertificeerd opleider bij het Menne Instituut. Dr. Julie Menne is gepromoveerd op het effectieve reken-wiskundeprogramma Met Sprongen Vooruit. Dit programma kenmerkt zich door de reken-wiskundedidactiek in kleine tussenstapjes te beschrijven zodat een leerkracht elke leerling met rekenen vooruit kan helpen. Met het totaaloverzicht op de rekenleerlijnen leert de leerkracht de juiste oefeningen en spellen zowel interactief klassikaal als individueel aan te bieden. De leerlingen ervaren deze oefeningen en spellen als leuk en betekenisvol waardoor ze meer plezier in rekenen krijgen. Ze mogen bewegen en eigen producties maken wat de betrokkenheid verhoogt. Deze positieve wisselwerking tussen inhoud en vorm zorgt ervoor dat de resultaten bij leerlingen die les krijgen op basis van Met Sprongen Vooruit direct omhooggaan.

Samenvattend:

  • Effectief rekenprogramma voor groep 1 t/m 8

  • Wetenschappelijk bewezen

  • Totaaloverzicht van de rekenleerlijnen

  • Mooie ondersteunende rekenmaterialen

Wanneer u zich op wilt geven voor een cursus Met Sprongen Vooruit, kan dat alleen via de website: www.metsprongenvooruit.nl

Reviews

Ik heb Tanja leren kennen als een zeer innemende en toegewijde vrouw/docente, die zich voor 100% inzet voor de belangen van het kind.

Tanja speelt haarfijn in op de situatie van het kind en past haar werkwijze hierop aan.

Ze is zeer betrokken en weet het kind dusdanig op zijn/haar gemak te stellen, waardoor deze met een goed gevoel naar huis gaat. Tanja richt zich voornamelijk op 'successen', wat de zelfverzekerdheid van het kind vergroot. Ze levert een grote bijdrage aan de vooruitgang van het kind en dit is duidelijk te merken aan de resultaten op school. Ik ben zeer tevreden over haar werkwijze.

Daniëlle Slotboom 

Tanja is bij ons op school geweest voor de cursus met sprongen vooruit en ik was aanwezig bij een presentatie die ze gaf bij de West Friese Knoop.

Tanja is een leuke enthousiaste vrouw, die de cursus met veel passie en kennis geeft. Na de cursus wilde ik meteen aan de slag met de leuke spellen en ideeën die Tanja heeft uitgelegd. Je raakt direct geboeid en dat is hoe rekenen eigenlijk moet zijn! Tanja bedankt!

Cindy Zwart

bottom of page